Veteranentocht Baarn

Na acht maanden in een wat lichamelijke dip te hebben verkeerd, heb ik op 17 februari de wandelschoenen weer aangetrokken en ben met mijn wandelmaatje naar Baarn gegaan om deel te nemen aan de Veteranentocht.
Bij aankomst bij de prachtige startlocatie “De Generaal” bleek het druk te zijn. Gelukkig is er heel veel parkeerruimte, zodat parkeren geen probleem was.
In het gebouw zelf was het uiteraard ook enorm druk, maar de inschrijving verliep zo vlot, dat we binnen drie minuten ons inschrijfgeld kwijt waren.
We hadden wel een moeilijke keuze te maken, 15 km stond niet op het menu en voor 10 km kom je je bed niet uit, wat moet je dan? Nou, gewoon voor de 20 km gaan, ondanks dat ik maanden niet gelopen had.

Maar alles is goed gegaan. Het weer werkte mee, geen wind, lekkere temperatuur en een flets zonnetje. Onderweg diverse leuke contacten, vooral met hondeneigenaars. Dat had een reden, want mijn hond was twee dagen eerder overleden, gestorven, dood gegaan (hoe benoem je zoiets bij een dier?).

De route liep hoofdzakelijk door het bos, ook door mooie parken. Kwamen langs paleis Soestdijk met het bekende bordesje, waar jaren geleden, in de tijd van koningin Juliana, mensen hun cadeau aanboden en daarna achteruit de trap af moesten lopen. Helaas vergane glorie.
Bij de splitsing met de 10 km was de keuze niet moeilijk, we gingen rechtdoor de 20 km doen. We hadden goed tempo en voelden ons lichamelijk goed. Ook het lusje gaf ons veel natuurschoon te zien.
Bij de biologische boerderij “Hoeve Ravenstein” onze eerste en tevens laatste rust genomen en genoten (nou ja, genoten) van een biologisch kopje koffie en een biologisch stukje mokkataart. De prijs was uiteraard ook biologisch. Daarna de draad weer gauw opgepakt en weer verder gegaan. We finishte in drie uren, vierenveertig minuten en zes honderdste van een seconde. Net geen brons, maar dat gaf niet, want we hebben enorm genoten van de mooie, goed georganiseerde wandeltocht.

Veteranen, bij welzijn tot volgend jaar.

Michel V. en Bert H. uit Ermelo

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Sticht Gooise Wandelsport Bond

Parelhoenstraat 46, 3815 AG Amersfoort

Opgericht 26 maart 1934

KvK 40476174

Copyright © 2023 Sticht Gooise Wandelsport Bond. Alle rechten voorbehouden.