Welkom op de website van de Sticht Gooise Wandelsport Bond (SGWB).

Een bond voor en door wandelaars en wandelsportorganisaties.

Wandelprogramma 2019Het wandelprogramma 2019 is weer bij vele mensen in het land bezorgd.

De komende periode kunt u deze ook in uw bezit krijgen door deel te nemen aan een van de vele door onze leden georganiseerde tochten. In de wandelagenda staan ze reeds vermeld.

SagambiaraOp zaterdag 22 december wordt in Putten voor de dertiende keer de Sagambiara-Walk georganiseerd door de stichting Samen Op Pad.

De opbrengst van de wandeling komt ten goede aan de twee goede doelen waarvoor de wandelaars van Samen Op Pad bijna wekelijks de wandelschoenen aantrekken.

Het project van El-Seibo in de Dominicaanse Republiek wordt gesteund en daarnaast krijgt de Asian Care Foundation hulp bij hun werk in Pala-U in Thailand.

De El-Seibogroep werkt jaarlijks met Puttense jongeren aan hun project in de Dominicaanse Republiek.

Daarnaast organiseert Samen op Pad groepswandelingen op de woensdag.

Daarbij wordt altijd een route van circa 25 km gelopen, waarbij men als groep bij elkaar blijft. Onderweg is er een rustpunt voor eigen rekening en daarnaast zijn er een of twee wagenrusten, waarbij men iets te eten of te drinken aangeboden krijgt.

Op de site van de Stichting Samen Op Pad (www.samenoppad-wandelen.nl) kunt u alle informatie over deze goede doelen, onze groepswandelingen en de Sagambiara-Walk vinden.

Voor de Sagambiara-Walk 2018 zijn er nieuwe routes uitgezet in het prachtige gebied tussen Putten, Ermelo en Horst.

De start is bij de Peppelerhoeve, Peppelerweg 46 39881 NA Putten

Vanuit Putten gaat men eerst door het oude centrum langs kasteel Oud-Groevenbeek richting Ermelo. Daar is, aan de rand van de Groevenbeekse Heide, een verzorgings-punt ingericht, waar zowel koude als warme voedingswaren verkrijgbaar zijn. Veel meenemen voor onderweg is dus niet nodig.

De 10 km wandelaars keren vanaf hier terug naar Putten

De 20 km route gaat vanaf het verzorgingspunt via de Groevenbeekse Heide naar De Mariahoeve in Putten, gelegen in een oase van rust. Dit rustpunt is tevens een museumboerderij, die speciaal voor de wandeltocht op 22 december de deuren opent. Het nuttigen van een consumptie is dan ook verplicht en eigen eten gebruiken is daarom niet toegestaan.

De 25 en 30 kilometer route lopen nog een extra lus richting Horst. Hier is o.a. een deel van het schitterende Pelserpad (Klompenpad) in de route opgenomen. Daarna komen ook zij voor de rust terecht bij De Mariahoeve.

Vandaar keert men terug naar Ermelo, voor opnieuw de eerde genoemde wagenrust.

Via de bossen van landgoed Nieuw-Groevenbeek en de villawijken leidt de route weer naar Putten.

Het inschrijfgeld is €3 voor leden van de wandelbonden SGWB en KWBN en €4 voor niet-leden.

Het startbureau is geopend vanaf 8.30 uur en sluit om 16.30 uur.

We hopen dat weer veel wandelaars de weg naar het startpunt in Putten weten te vinden.

 

Samen Op Pad

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Sticht Gooise Wandelsport Bond

Parnaskruid 56 3824PH Amersfoort

Opgericht 26 maart 1934

KvK 40476174