Welkom op de website van de Sticht Gooise Wandelsport Bond (SGWB).

Een bond voor en door wandelaars en wandelsportorganisaties.


 

Wandelprogramma 2019Wandelprogramma 2019

 

Het wandelprogramma 2019 is weer bij vele mensen in het land bezorgd.

 

De komende periode kunt u deze ook in uw bezit krijgen door deel te nemen aan een van de vele door onze leden georganiseerde tochten. In de wandelagenda staan ze reeds vermeld.


LOGO WSC DE VERBINDINGAfgelast

Na de eerste 2 succesvolle wandeltochten dit jaar zou dit weekend (29 en 30 juni) onze volgende topper plaatsvinden. Dit keer als experiment met alleen een routebeschrijving en GPX-track. Wat een pech toen ik van de week het gehele parcours heb moeten omgooien omdat er een verbindingsweg niet beschikbaar zou zijn. Zoals altijd bouwen we dan kort van te voren “gewoon” het parcours op het laatste moment weer voor u om! Echter de pech blijft ons achtervolgen.

Helaas hebben wij het bijzonder moeilijke besluit moeten nemen om onze Stichtse Vecht & Plassen 2019 op 29 en 30 juni af te gelasten wegens de voorspelde hitte op zaterdag en de warme dag op zondag. Zelfs aanstaande zondag vinden we het niet verantwoord om u deze wandeltocht aan te bieden. Dit heeft te maken met het parcours wat nagenoeg geheel open is. Het zou betekenen dat u vele uren in de volle zon moet lopen omdat ook op zondag 90% zon is en de temperatuur kan oplopen tot 27 graden. De gevoelstemperatuur wordt dan een stuk hoger en de kans op oververhitting is niet ondenkbaar. De afgelopen uren hebben wij diverse bronnen geraadpleegd en intern overleg gehad. Wij vinden het niet verantwoord om u deze wandeltocht aan te bieden met de bijzonder kleine groep vrijwilligers die wij beschikbaar hebben. We kunnen geen extra waterpunten bemannen, bij het vervroegen van de start zouden we geen rustposten voor u beschikbaar hebben, enz.

Wij vinden het bijzonder vervelend dat ons evenement dit jaar na zoveel voorbereiding niet kan doorgaan, maar wij kunnen uw veiligheid en die van onszelf gedurende dit weekend niet waarborgen. Heeft u al ingeschreven en betaald? Vanzelfsprekend ontvangt u uw inschrijfgeld zo spoedig mogelijk retour. Wij sturen de GPX-bestanden dan ook niet aan u toe. We gaan ons beraden of en hoe we u deze wandelroutes alsnog kunnen aanbieden; we zullen ze niet verloren laten gaan.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Sticht Gooise Wandelsport Bond

Parnaskruid 56 3824PH Amersfoort

Opgericht 26 maart 1934

KvK 40476174

Copyright © 2019 Sticht Gooise Wandelsport Bond. Alle rechten voorbehouden.