Welkom op de website van de Sticht Gooise Wandelsport Bond (SGWB).

Een bond voor en door wandelaars en wandelsportorganisaties.

Wandelprogramma 2019Het wandelprogramma 2019 is weer bij vele mensen in het land bezorgd.

De komende periode kunt u deze ook in uw bezit krijgen door deel te nemen aan een van de vele door onze leden georganiseerde tochten. In de wandelagenda staan ze reeds vermeld.

Koninklijke onderscheiding voor Richard van Manen.

Huldig Richard Vanmanen
Voorzitter van de Plaatselijke regelingscommissie (PRC) Culemborg is voor zijn vrijwilligers werkzaamheden voor de volleybal en wandelsport in het zonnetje gezet. 

Richard van Manen is op 15 oktober benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Gerdo van Grootheest verraste hem daarmee tijdens de algemene ledenvergadering van volleybalvereniging Shot. Van Manen is hier al dertig jaar een meer dan actieve vrijwilliger.

Richard van Manen (Beuningen, 1961) is sinds 1989 wedstrijdsecretaris bij volleybalvereniging Shot. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de ledenadministratie. Sinds 1992 is hij bondsscheidsrechter waardoor hij namens Shot een bijdrage levert aan de regio. Verder traint hij de meisjes en damesrecreanten.

Ook is Van Manen al 17 jaar vrijwilliger bij de Sticht Gooise Wandelsport Bond. Al 15 jaar is hij voorzitter van de Plaatselijke Regelcommissie voor de avondvierdaagse in Culemborg. Hij begon er als hulp bij het inschrijven en was verkeersregelaar. Gedurende 23 jaar heeft hij zijn collega's verzorgd die meeliepen met de Vierdaagse in Nijmegen en de tweedaagse tocht in Diekirch in Luxemburg. Hij regelde hiervoor de logistiek en de verzorging.

De verdiensten van Van Manen hebben een lokale en regionale uitstraling. Hij zet zich nog steeds in voor de maatschappij op sportief gebied. Zijn 30-jarig jubileum bij Shot is een mooi moment om hem op passende wijze te bedanken voor zijn jarenlange vrijwillige inzet.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Sticht Gooise Wandelsport Bond

Parnaskruid 56 3824PH Amersfoort

Opgericht 26 maart 1934

KvK 40476174