Welkom op de website van de Sticht Gooise Wandelsport Bond (SGWB).

Een bond voor en door wandelaars en wandelsportorganisaties.


 

SGWB Sti Blauw kader breegkaderJe hoort de vogels bij het wakker worden weer tjilpen, je voelt het aan de lucht, je ruikt de bossen en hoort het ritselen en in de weilanden lopen de kalfjes, geitjes en paarden weer. De lente is er en de zomer is in aantocht.

Ik merk het zelf ook: de winterjassen en ijsmutsen zijn opgeborgen en de shorts en T-shirts zijn weer tevoorschijn gehaald. De wandelschoenen ingevet en de bidon weer gevuld. We kunnen, nee: we mogen weer…….

Zelf heb ik, als voorbereiding op de Vierdaagse van Nijmegen, weer enkele tochten gelopen en zullen er nog een aantal volgen. Je ziet onderweg weer blije mensen en op de rustpunten zie je uitgelaten wandelaars. Verhalen over de winter worden verteld en een aantal bespreken de wetenswaardigheden over de Nijmeegse.

Tijdens de wandeltochten spreek ik veel wandelaars. Wandelaars die ik ken, maar ik zie ook veel nieuwe gezichten. Met name ook jongeren hebben de wandelsport ontdekt en zeggen dat dit een mooie aanvulling op hun dagelijkse leven is geworden. De één loopt een enkel tochtje, de andere als voorbereiding op langere tochten. Zo is er voor ieder wat wils.

Bij de SGWB zijn inmiddels wandelsportorganisaties uit alle delen van het land aangesloten. Daarom kan er gekozen worden uit wandeltochten door bos, heide, weiland, asfalt, enz. , maar ook langs het strand.

Waar de tochten zijn kunt u zien op de website https://www.sgwb.nl en anders kunt u één van de bestuursleden of commissieleden benaderen. U kunt echter ook ons wandelprogramma 2020 toegezonden krijgen. Mail uw adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en u ontvangt het binnen enkele dagen.

Spreek ik u de volgende keer……? Ik wens u veel wandelplezier.

Bestuur SGWB

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Sticht Gooise Wandelsport Bond

Parelhoenstraat 46, 3815 AG Amersfoort

Opgericht 26 maart 1934

KvK 40476174

Copyright © 2020 Sticht Gooise Wandelsport Bond. Alle rechten voorbehouden.